Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mezinárodní den šachu na Vysočině

/
/
/
903 Zobrazení



O víkendu 17.-19. července k Mezinárodnímu dni šachu uspořádalo Šachové centrum talentované mládeže v Kraji Vysočina víkendové soustředění. Víkendové soustředění se konalo v prostorách Sportparku Kocanda v Želivě (areál letního tábora) vedle hotelu Kocanda a zúčastnilo se ho 29 mladých šachistů a šachistek.

Soustředění bylo rozděleno na dvě skupiny A a B, přednášejícími byli trenéři 2. třídy GM Petr Velička a Petr Mičulka a probírala se témata, která byla plánovaná na 3.a 4.soustředění. Začátek byl v pátek odpoledne – po zaregistrování a ubytování v bungalovech, probíhala s malými přestávkami tříhodinová výuka a po večeři si mohli pod dohledem trenéra účastníci skupiny A probraná téma prozkoušet při partiích. Skupina B si se svým přednášejícím sehrála simultánku – některé zajímavé partie se hodnotily během výuky následující den. V sobotu nám počasí moc nepřálo a ze zatažené oblohy občas zapršelo, přesto se účastníci poctivě věnovali získávání zkušeností trenérů. V podvečer měly skupiny individuální program – někteří se šli podívat na komentovanou prohlídku do kláštera v Želivě, ale většina účastníků se opět věnovala šachům a sehrála turnaj podle skupin. Sobotní večer pro skupinu A byl opět pro procvičování probraných témat. Skupina B byla po celodenní výuce unavená a měla naplánovaný volný program, ale místo odpočinku trávila čas nad šachovnicemi.

  • Facebook
  • Twitter