Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Přijďte na koncert, pomůžete, zvou v Jihlavě

/
/
/
434 Zobrazení



Jihlavská promotérská agentura AlternativaPro letos v Jihlavě pořádá už 21. ročník jednodenního benefičního festivalu Přijďte na koncert, pomůžete. Tradičně první zářijovou sobotu, která letos vychází na 2. září. Návštěvníci jihlavského amfiteátru se mohou opět těšit na desetihodinový hudební maraton kapel z Vysočiny, které každoročně podporují některou z organizací, pomáhající potřebným a lidem v nouzi.

„V letošním roce jsme si za partnera vybrali Krizové centrum Jihlava, které poskytuje psychosociální služby lidem, jenž se ocitli v krizové situaci, která naléhavě ohrožuje život nebo významně snižuje jeho kvalitu a vyžaduje bezodkladné řešení. Celý výtěžek by měl jít na provoz centra, mzdy zaměstnanců a na nákup potřebných pomůcek. Činnost této organizace považuji za velmi důležitou, protože jsem si vědomá, že lidí s problémy velmi přibývá a jsou mezi nimi také ve velké míře děti. Počet dětí, které potřebují pomoc, se totiž za covidu výrazně zvedl,“ říká organizátorka festivalu Markéta Báťová.

Letošní 21. ročník se tradičně odehraje na dvou podiích. Vystoupí na nich 13 kapel. Těšit se lidé mohou také na taneční skupinu NART DANCE SCHOOL, která má v Jihlavě své nezastupitelné místo. Návštěvníky koncertu čeká plných 10 hodin muziky, od 14.00 až do půlnoci. 

„Zájem kapel zúčastnit se dobročinného koncertu a svým vystoupením bez nároku na honorář pomoct, je každý rok velký a je opravdu těžké vybrat jen některé. Moc si za to všech muzikantů vážíme a jsme na ně hrdí a je nám líto, že nemůžeme naráz ukázat všechny skvělé kapely, které tu máme,“ dodává Báťová.

Všechny náklady koncertu, které je třeba uhradit, se podařilo organizátorům zajistit od sponzorů a podporovatelů koncertu. Vedle Statutárního města Jihlava je to i řada firem a podnikatelů, kteří ukazují dobré srdce a chuť někomu pomoci. Celý výtěžek ze vstupného tak bude možno poslat na konto zmíněného Krizového centra. 

Všechny sponzory a partnery budou v průběhu koncertu zmiňovat moderátorky Markéta Baťová a Kateřina Dostálová. Připravený je také doprovodný program jako je malování na obličej nebo velmi trendy hit, zaplétání copánků od Martiny Trundové. K dispozici bude po celý den i velké dětské hřiště, kde se děti rozhodně vyřádí. Děti do 12 let a senioři mají vstup zdarma.

Letošní scéna bude opět velmi nabitá multižánrovou muzikou. Na koncertě vystoupí například velmi oblíbená hard rock-glam kapela HAIRY GROUPIES, KISS czech company, legendární MAJOR MAJOR, kteří letos oslavili 30 let svého působení nebo kapela VIGO. Chybět nebude rock, hip hop, underground nebo jazz a další. Nováčkem letošního ročníku je POZOR MAMUT, energický punk nebo BULDOK Filip Konvalinka z formace PIO SQUAD. 

Markéta Báťová dodává: „Letos tady zahraje o kapelu méně. Důvodem je, aby si muzikanti užili více času na pódiu, mohli se více vyřádit a měli větší prostor na prezentaci své tvorby. Na své si přijde opravdu každý. Návštěvníci se mají skutečně na co těšit.“ 

Loni lidé u vstupu nechali 81 000 korun a pomohli tím obnovit mokřady a udržet vodu v krajině u Kamenice u Jihlavy.

  • Facebook
  • Twitter